Tennis en of Padelles

Bij Bakkershaag worden de tennis- en padellessen voor kinderen en volwassenen gegeven door Andy Blom. Hij is een ervaren en vooral gedreven trainer, met ambities.

Bakkershaag heeft een groot aantal jeugdleden, waarvan een groep graag meedoet aan toernooien. Andy hoopt met zijn enthousiasme meer kinderen te motiveren om naast het recreatieve tennis en padel aan wedstrijden mee te doen. Het creëren van een kweekvijver van jong talent binnen Bakkershaag ziet hij als zijn uitdaging.

Wilt u of uw kind lessen volgen?
Kinderen kunnen lid worden en dan tennis- en of padelles en contributie in één betalen voor € 37,50 per maand van september t/m juni geïncasseerd, maar wel voor het hele jaar tennis – en padelplezier! Ook voor de cursus bal- en slagvaardigheid kunt u contact opnemen met de trainer.

Andy Blom

Vanaf september 2010 ben ik reeds werkzaam voor RTV Bakkershaag, waar ik met veel plezier de tennis-en padeltrainingen geef aan kinderen en volwassenen.

Met uitdagende spelvormen en het trainen van specifieke wedstrijdsituaties, probeer ik de nieuwsgierigheid te wekken, om meer uit het inidividu en de groep te halen. Plezier en zelfvertrouwen ontstaan immers, als er vanuit een uitdaging, zichtbaar vooruitgang wordt geboekt. Zien is geloven en meten is immers weten.

Via spelvormen en coördinatietrainingen met allerlei verschillende soorten ballen en attributen, worden de grondvormen van bewegen aangeleerd/ verbeterd, die absoluut noodzakelijk zijn voor een tennisser (o.a. lopen, werpen, vangen, wenden, keren, balanceren, etc.).
Vervolgens worden die fundamentele grondvormen uitgebouwd tot een volwaardig spel waarbij allerlei slagen in herkenbare wedstrijd specifieke spelvormen worden getraind in zowel het enkelspel als het dubbelspel. Ik hoop steeds meer kinderen en volwassenen te motiveren om naast het recreatieve
tennis aan competitie en toernooien (wedstrijdjes) mee te doen.

De KNLTB heeft een aantal jaren geleden de Tenniskids-competitie gestart, waardoor kinderen al op jonge leeftijd op hun eigen niveau kunnen genieten van het spelen van wedstrijdjes. Trainen binnen de club versnelt het doorstromen naar een hoger niveau. Bakkershaag heeft een groot aantal enthousiaste jeugdleden, waarvan het grootste deel graag meedoet aan competities en toernooien.
De Tenniskids-competitie wordt door de vereniging volledig gesubsidieerd, om kinderen de gelegenheid te bieden zich nog meer te ontwikkelen.
Van Rood (miniveldje en rode grotere tennisbal), naar Oranje, naar Groen tot Geel. Elke kleur heeft zijn eigen specifieke afmeting van veld en een eigen kleur bal. De eigenschappen van de bal bepalen de opstuit en de snelheid van het spel. Kinderen doorlopen zo het traject van het eigen maken van de nodige grondvormen van bewegen tot het volwaardig en zelfstandig spelen van een wedstrijd.

Het creëren van een levenslange tennisportparticipatie bij kinderen en volwassenen en het opzetten van een kweekvijver vol enthousiaste wedstrijdspelers binnen Bakkershaag zie ik als mijn grootste uitdagingen.

Downloads

Junioren

Senioren

Andy Blom

Trainer

Andy Blom

Contact