Welke competitie kies jij?

De KNLTB heeft een zeer divers competitieaanbod voor zowel senioren als jeugd op iedere dag van de week, voor elke leeftijd, voor zowel beginnende spelers als voor topspelers en voor iedereen daar tussenin. Kortom, voor iedere tennisser is er een competitievorm die past bij je past!

Je speelt tennis voor je plezier, maar zeker ook om wedstrijden te spelen. De verschillende competities bieden daarvoor mogelijkheden. Zodra jeugdspelers over bepaalde vaardigheden beschikken, worden zij in principe ingedeeld in een bepaald niveau van Tenniskids.

Senioren

Voor de senioren worden er in de verschillende competities veel verschillende soorten aangeboden waarbij er aan bepaalde soorten ook leeftijdscategorieën gekoppeld zijn, zoals 17+, 35+, 50+. Daarnaast kan er binnen de verschillende soorten ook nog gekozen worden voor verschillende samenstellingen zoals dames, heren en gemengd.
VCL’s besluiten uiteindelijk welke soorten de vereniging aanbiedt en waarvoor jij je kan inschrijven. Via de competitiezoeker kan je gemakkelijk een overzicht krijgen van het competitieaanbod op jouw vereniging.

Junioren 11 t/m 17 jaar

Voor de junioren 11 t/m 17 jaar zijn er drie leeftijdscategorieën waarin er competitie gespeeld kan worden, namelijk t/m 12 jaar, t/m 14 jaar en t/m 17 jaar. Deze competitiesoorten worden aangeboden in de samenstellingen: Meisjes, Jongens en Gemengd.

Jeugd t/m 12 jaar – Kia Tenniskids competitie

Voor de jeugd t/m 12 jaar heeft de KNLTB het Tenniskidsprogramma ontwikkeld. Tenniskids is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Vier kleuren brengen hun vooruitgang in kaart: blauw, rood, oranje en groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten. Op een uitdagende manier leren kinderen de sport te spelen en versterken ze hun fysieke en sociale vaardigheden.

Lijkt het je leuk om competitie te spelen? Bekijk dan via de competitiezoeker welke competitiesoorten er in jouw regio worden aangeboden.

Contact